Zeggen, denken, vragen en doen?

Wat mag je nog wel zeggen, denken, vragen en doen? Het wordt allemaal aan banden gelegd. Want er is altijd wel 1 iemand (ten opzichte van de grote groep) die een andere mening heeft. Maar het systeem zorgt ervoor dat deze ene persoon meer zeggenschap krijgt. Vooral als dat goed uitkomt en het systeem dient. Maar die ene mening die zorgt er steeds vaker voor dat de controle kan worden vergroot en de regels worden aangescherpt. Het werkt als een fuik.

Controle en veiligheid

Als overheids bemoeienis die veel te ver gaat. Of is er sprake van een verborgen agenda, om nog meer controle en wetgeving door te voeren? Maar ook de mensen die wetten maken, regels opstellen, controleren en de boel “veilig” willen houden. Het werkt averechts. Deze regel makers, hebben een baan en zijn daarvoor uitgezzocht. Meestal ambtenaren, in dienst van de overheid. Ze meoten hun baan behouden en omdat ze anders geen werk zouden hebben en niks te doen zouden hebben, verzinnen ze weer nieuwe regels. het houdt zich zelf in stand, en het systeem wordt een gedrocht. Omdat ze zelf anders hun baan verliezen, hun hypotheek niet kunnen betalen en moeten werken voor geld. Sommige regels zijn over het algemeen ok, maar er zijn grenzen aan het systeem. Maar dat zie je op alle vlakken. Ook in de politiek, bedrijfsleven, banken, overheid

Ja, weer een complot theorie

Meteen maar met de deur in huis vallen. Het is een conspiracy gedachte of een complottheorie. Maar wie is de bedenker van het woord conspiracy en complot denken? Dat is de geheime dienst, de CIA, in de jaren zestig, die dit bedacht hebben, om via het woord complottheorie deze groep mensen en hun denkbeelden buiten spel te zetten. Mensen die het verhaal niet zomaar aannemen en vragen stellen zijn lastig. Ze moeten worden afgestraft.

Meerdere waarheden?

Er zouden anders teveel ingewikkelde waarheden kunnen zijn. En als het niet één duidelijk verhaal is, wordt het lastig om het verhaal te verkopen, waarom het is zoals het is. Deze groep mensen wordt, zwart gemaakt. Neergezet als achterlijk, kwaadwillend, idioot, stom, slecht, dom, negatief, muggenzifters en moeilijk doeners, of tegen het systeem. Door mensen zo weg te zetten en te labelen, blijven andere mensen wel weg, willen hier niets mee van doen hebben. Het is maar een hoop negativiteit. Met zulke mensen wil je toch niks te maken hebben. Zo worden andere gedachten, die anders zijn, niet onderzocht. Er is geen ruime voor en het komt niet aan het licht. Deze groep mensen wordt zwart gemaakt, door wetenschappelijke technieken van gedragsmanipulatie en geboycot. Laster campagnes, gedragsmanipulatie en MK Ultra gedragsbeïnvloeding zijn goede ver doorgevoerde methoden om het beeld van het verhaal te controleren en te sturen. Het eerste verhaal wat verteld wordt, wordt niet ter discussie gesteld. Dat mag niet. En er wordt alles aan gedaan om dat te verhinderen. Het verhaal moet worden overeind blijven, als de enige waarheid. Zo komt er steeds meer aan het licht.

Meer controle, van inperking, beperking tot verbod.

Wat mag je niet meer zeggen? De lijst wordt alsmaar groter. Alles krijgt een naam. Voorbeelden? Discriminatie, LBGHTI, religie, cartoon, kunst… En er is altijd wel iemand die zich er aan ergert. Neem onderwerpen als, seks, het wordt seksisme. Neem kleur en het wordt discriminatie. Neem het milieu of klimaat en het wordt rechts. Neem het overheidsbeleid en het wordt complotdenker.

Alle wegen leiden naar Rome.

Door steeds meer alles in de hand te willen houden, moet je meer controleren en controle hebben. Het liefst moet je alles in de hand hebben. Hoe doe je dat? Door een verhaal te verzinnen dat iedereen moet geloven. Waar geen vragen gesteld worden. Waar de werkelijkheid geschapen wordt zoals jij (de overheid), dat wil. Door mensen minder vrijheden te geven, in te perken en een angst cultuur te scheppen hou je de boel in de hand. Anders gaan ze rare dingen doen, andere dingen denken, verkeerde dingen zeggen, elkaar aansteken en ontstaat er chaos. Dus minder vrijheid, meer controle, inperking van vrijheid van meningsuiting is het gevolg.

Maakt het wat uit?

Maakt het uit? Ja, het maakt uit. Als jij er wat aan kan doen, moet je doen wat in je vermogen ligt, om er wat aan te doen. Maak er het beste van. Doe wat je kan doen, wat het hoogst en best haalbare is. En verder accepteren, want vechten leidt tot polarisatie en meer verdeeldheid.

robert, pennekamp, brainstormen, verantwoordelijkheid, creatie, maker, leven, ontwerp, beeld, recycle, duurzaam
ontwerp: Robert Pennekamp

Je mag zelf je eigen kroon dragen

Je kan ook geen kroon dragen. Maar eigemnlijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Je mag zelf je kroon opzetten. Je gaat niet wachten en kijken naar de buitenwereld, je doet zelf wat je moet doen. Dat is wat ik hiemee probeer te zeggen. De koning die een kroon draagt.? Dat kunnen we toch allemaal. En zouden we toch allemaal mogen zijn. Er is geen verscil, we moeten allemaal poepen, piesen, eten, slapen en zijn mens. Maar we hebben hier op aarde niet allemaal dezelfde rol. Maar ik ga me niet laten vertellen door iemand die de Koning is wat ik wel of niet zou mogen doen. Dikke Neus, Ik ben zelf mijn eigen Koning. Of god, op meester, of creator, of maker van mijn eigen leven. Daarbij komt verantwoordelijkheid. Een keuze, om zelf te beslissen en er wat van te maken. Als de basis goed is, het fundament, kan je de rest er op bouwen. Alleen als je zelf helemaal in orde bent, verlost van trauma’s, angsten, verslavingen, integer en eerlijk bent naar jezelf. Pas dan kan je echt er zijn voor een ander om die te helpen, of te ondersteunen. Maar meestal is het niet zo. Leef je eigen leven en laat een ander in zijn waarde, is letterlijk als figuurlijk zo.

robert, pennekamp, brainstormen, verantwoordelijkheid, creatie, maker, leven, ontwerp, beeld, recycle, duurzaam
ontwerp: Robert Pennekamp

Waar zit het geluk in…?

Je bent zelf verantwoordelijk voor het leiden van je eigen leven. Verantwoordelijk voor je eigen geluk, je leven, je plezier, je lol, je buien, je emoties, je wil, je lot en wat jij van je leven maakt. Dat kan niemand anders voor je doen.

robert, pennekamp, brainstormen, verantwoordelijkheid, creatie, maker, leven, ontwerp, beeld, recycle, duurzaam
ontwerp: Robert Pennekamp

Dat mag je niet zeggen

Dat hoort niet. Dat mag niet. Dat is ongenuanceerd. Dat is kwalijk. Dat is kwetsend. Daarom mag je het niet zeggen. Je moet dus steeds meer nadenken over wat je waarom zegt. En als je het verkeerde zegt wordt je daarop afgerekend. Dat is monddood maken. Hoe gebeurt het ? Door mainstream media, sociale media die de macht hebben.

Dat mag je niet vragen

Het is niet de bedoeling dat je vragen stelt. De bedoeling is dat je doet wat er gezegd wordt. Dat je binnen het systeem werkt, denkt en functioneert. Dus werken, huur betalen , van 9 tot 5 en op vakantie, maar liever niet…

Dat mag je niet denken

Er zijn steeds meer zaken wat ze niet onderzoeken. Onderzoek gebeurt alleen als het betaald wordt. Het geld komt van de overheid of van grote bedrijven. En die willen juist niet dat “iets” wat gevoelig ligt onderzocht wordt. Het is niet de bedoeling dat je gaat nadenken. Wat je niet mag denken, vertellen ze niet

Dat mag je niet doen

Er zijn steeds meer dingen die je niet mag doen. Het is slecht voor de CO2, het NO3, stikstof, koolstof, het klimaat, het milieu, de overbevolking, gevaarlijk, terreur, terrorisme dreiging, … Het voert hier te ver, want alles heeft met alles te maken. De achterliggende agenda is … Onder het mom van “veiligheid”, “maakbaarheid” en “angst gevaar en terreur” wordt er van alles doorgedrukt en opgelegd aan wetgeving en waar je je aan moethouden. En hoe je moet denken en doen.

Oppassen met wat je doet

Dus oppassen anders ga je de bak in. Krijg je een boeten of blijven ze je in de gaten houden en kom je noot meer van ze af.

Lastercampagnes en zwartmaken

Het makkelijkste is je kop niet boven het maaiveld uit te steken, want je kop gaat eraf. Geheid je krijgt gelazer, als je anders denkt. Maar alles komt aan het licht. Steeds meer mensen zien het.

Iets verzwijgen en geheim houden

Van de overheid in petto heeft om jouw gedrag aan banden te leggen is zo onderhand wel duidlijk. En het wordt alleen maar meer. QR code? Alles is aan elkaar gekoppeld, CBDC, A.I., overal camera’s…., geldsystemen, internet, sociale media, algoritmen, misinformatie, desinformatie, en zoveel mogelijk achter gesloten deuren houden of wetten doorvoeren op een niveau, dat je ze niet meer tegen kan houden. Geheimen, mysteries, afleidingen, emoties, gedragsmanipulatie, verleidingen, verslavingen, zwaktes en meer …Van alles wordt gebruikt, onder het mom van veiligheid en voor algemeen nut of omdat het democratisch is. Ammehoela. Laat me dat duidelijk zijn