Raar, weird, maf, gek, idioot

Raar, weird, maf, gek of idioot. Rare, weirde, vreemde, idiote, maffe, gekke dingen zeggen of denken. Vrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van gedachten. Gedachten en meningen, die kant nog wal slaan. Van de hak op de tak. Heeft het zin met brainstormen? Is het zinnig? Ja, het heeft zin. Het is nodig. Daar gaat het hier over.

Wat is normaal?

Wat schiet je op met “normaal” doen? Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Er zijn nog veel meer uitdrukkingen die ons onder controle houden. Regels zijn er niet voor niks. Macht en controle over wat jij denkt. Alles voor de veiligheid.

Al die uitdrukkingen…

Je moet afmaken waar je mee begonnen bent. Wie A zegt moet B zeggen. De appel valt niet ver van de boom. Angst is een slechte raadgever. Er zijn meer dan genoeg gekken, daar winnen we de oorlog niet mee. Doe maar gewoon, mafketels zijn er al genoeg. Je hoofd boven het maaiveld uitsteken, is vragen om ellende. Maar waarschijnlijk zijn er nog veel meer uitdrukkingen, de Nederlandse taal zit er vol mee. Dit zijn waarschijnlijk niet de beste voorbeelden. Het gaat er even om om een indruk te krijgen…

Doe maar normaal

Doe maar normaal… Dan krijg je toch de grootst gemene deler? Drie keer niks. Of we met maffe, rare, stomme (oh dat mag je niet zeggen, daar krijg je problemen mee…) en domme (ook dat mag je niet zeggen dit is stigmatiserend en discriminerend), ideeën wel wat opschieten? Veel mag je niet meer zeggen. Geen idee waarom. Zou kunnen, maar misschien ook niet. Maar niet geprobeerd, is niet gedaan en minder lol. Wat mag je tegenwoordig nog wel zeggen of denken…

Lekker voorspelbaar, allemaal hetzelfde denken…

Realiseer je je, wat voor gevolgen het heeft dit bekrompen denken? Dat je dingen niet meer zou mogen en kunnen zeggen? En hoe ver is dat al door gedrongen in het systeem of in de de bedrijfscultuur? Lekker voorspelbaar. Zie het maar zo. Als je niks meer mag zeggen. Gek, Flapdrol, kwibus, dwaas, idioot. En zo kunnen we er nog wel een stel opnoemen… Doe er je voordeel, of je nadeel mee. Vul het zelf maar in of aan.

Buiten de gebaande paden denken

Ach, men heeft het altijd over “buiten” de gebaande paden denken, “out of the box” -denken of brainstormen. Is dat nodig? Waarom dan? Kan dat nog? Maar… kunnen we verder gaan, verder dan je denkt of voor mogelijk houdt? Extrapoleren… Kan je het ook doen? En als je het dan doet… Wat gebeurt er dan?

Controle, A.I. en ontwikkelingen

Nog meer controle. De ontwikkelingen zetten door met Chat GPT en A.I. om maar een voorbeeld te noemen. Stel dat je een keer het verkeerde zegt. Iets doet wat niet mag, hoort. Iets denkt wat niet mag of hoort… Wat zijn de gevolgen. Hoe ver gaat het?

geheim, onvindbaar, verloren, kwijt, geraakt, verdraaien, bedriegen, weglaten, ontwijken, verdraaien, verbergen, verborgen, brainstormbureau, waarheid,
verborgen waarheden, wat zijn ze dan en waarom zijn ze er?
geheim, onvindbaar, verloren, kwijt, geraakt, verdraaien, bedriegen, weglaten, ontwijken, verdraaien, verbergen, verborgen, brainstormbureau
dit hoor je niet te weten, dit is geheim
disinformatie, misinformatie, mal informatie, foute, waarheid, brainstormen, verbergen,
mis- , dis-, en mal- en foute informatie
meer, omgedraaid, leugens, bedrog, systeem, brainstormen, denktank, brainstormbureau
Er is meer, niets is wat het lijkt
omgedraaid, leugens, bedrog, systeem, brainstormen, denktank, brainstormbureau
Alles is omgedraaid, Het zijn allemaal leugens

Vreemd, duf, maf en weird…

Daar gaan we nog een keer… Gek, maf, duf, idioot, slome, sukkel, eikel, mongool, flapdrol, schlemiel, raar, vreemd, niksnut, dwaas, kwibus. Of we gaan nog een stapje verder, … Allemaal woorden met een bij betekenis hebben of gewoon heel vervelend, of ronduit negatief zijn. Die misschien wel gedacht worden of niet gezegd worden of juist omgekeerd.

Alles is omgedraaid.

Alles wat niet meer kan. Woke ? Is dat overal tegen zijn? Mag niks meer? Is er nog een eigen, autonome, soevereine manier van denken? Donder op met die flauwekul. Tja, hoe kom je er op.

Buiten de gebaande paden

Massa psychologie, gedragswetenschap, manipulatie, macht, controle, MK-Ultra, mis- dis- , en mal informatie, psyops, alles wat niet verteld wordt, leven we in een illusie, is er een tegengeluid, complot theorie. Normaal ?

Moet er wel wat veranderen?

Gaan we doen wat er van ons gevraagd wordt. Alle tekenen zijn er dat er wat MOET veranderen.