Brainstorm Training

In een brainstorm training vertellen we tips, trucs, do en don’ts en wat belangrijk is bij het creatief denken. Maar we gaan dus ook meteen aan de slag. Kijken hoe het beter kan…

Wat is creatief denken ?

Creatief zijn is anders dan logisch denken. Logisch denken leren we op school. Tachtig procent van de procent van de problemen kunnen we met logisch nadenken oplossen. Voor de andere twintig procent zijn er andere creatieve manieren van denken nodig. Er zijn honderd en één manieren. In de inleiding behandelen we: de do’s de don’ts, de regels, de valkuilen, het verschil in individuele- en groepsbrainstorm sessies, de probleemstelling, de briefing en de klassieke brainstorm methode. Een brainstorm training geeft veel energie en schudt de boel wakker. Even afstappen van de plat getreden paden en komen tot nieuwe, geniale, lumineuze invallen. Dat kan zelfs een probleem zijn wat in uw bedrijf leeft, of een invalshoek waar u nieuwe ideeën voor nodig heeft.

De regels

Om het goed te doen zijn er een paar tips: alles kan, alles mag, uitstel van het oordeel en geen kritiek….

Met hoeveel mensen?

Alleen in je eentje. Met 2 personen. Of in een groep.

Hoe lang ?

Brainstormen door je voor 120 procent te geven. Alles wat je hebt. Dat vraagt om energie en concentratie.

De klassieke brainstorm methode…

We beginnen met de klassieke brainstorm methode. Een eenvoudige manier. Het begint met de probleemstelling. Het genereren van ideeën. Aan het eind selecteren we de betere ideeën.

Doe het niet zelf op bezoek bij het Brainstormbureau in het atelier van Robert Pennekamp from Robert Pennekamp on Vimeo.

Brainstormbureau – De Straten van Amsterdam – Robert Pennekamp from Robert Pennekamp on Vimeo.