gewoon doen, anders doet, een ander, vlag, robert pennekamp, quote, tip, beginnen, impulsief, explosief, aanvallen, inzetten, beginnen, starten, opgang komen, doen, boksen,

Begin met Brainstormen

Begin eens met brainstormen. Gewoon doen. Wanneer begin je met brainstormen? Gewoon doen. Wat is brainstormen? Als je door logisch nadenken geen stap opschiet kan je het misschien beter zien als uitdaging en eens wat anders doen. Misschien moet je eens totaal wat anders proberen? Maar wat dan? Kan je het heel anders oplossen? Klink logisch toch? Maar hoe dan?

Hoe kan je het “anders” op lossen?

Dan stap je in het diepe. Alles is dan opeens mogelijk. Alles kan gebeuren. Alles mag. Alles kan. Maar … Zo gauw het woordje “maar” komt, gaat het fout. HOE GA JE DAT OPLOSSEN? Dan wordt het opeens interessant. Leuk. Spannend. Nieuwe mogelijkheden. Een frisse kijk. Joepie!

Gewoon doen? Maar hoe dan?

Gewoon doen. Anders doet een ander het. Experimenteren, associeren. Ooit had ik het als leuze of artist statement “Gewoon Doen!” Blijkt gewoon vertaald te te zijn als “Just do it!” Kijken of je weet van welk bedrijf dat afkomstig is.. Of doe eens juist… niet gewoon. Ook één van de mogelijkheden.

Een nieuwe methode. Onbewust.

Schrijf het op. Pak een pen en papier. Doe het en al doende… ONBEWUST. Dan gaat het onbewust stromen, gebeuren er dingen in het onderbewuste. Krijg je invallen. Van het een komt het ander. Welke methode is er? Een nieuwe methode? Oh is het zo eenvoudig?

Tips en Trucs

Er zijn heel wat tips en trucs. De meest afgezaagde? Ga eens buiten de kaders denken. Doe eens gek. Betreed niet de plat gelopen paden. Buiten de gebaande paden denken, werkt veel beter. En hoe zie je of je op het gebaande pad zit? Wat is er nodig?

Open deur toch, buiten de gebaande paden denken…

Nou, als je dat dan leest dan denk je… “Goh dat had ik zelf ook kunnen verzinnen”. Daar heb ik jullie toch niet voor nodig! Dat had ik zelf ook wel kunnen verzinnen. Of …Flikker op met je onzin… Kijk en met die energie komen we ergens…. Precies, was het maar zo simpel. En dat is het ook.

Hulp bij het anders leren denken

Zit je vast? Werkt het niet? Blijf je in cirkeltjes draaien? Hulp nodig? Bel, of mail.

gewoon doen, anders doet, een ander, vlag, robert pennekamp, quote, tip, beginnen, impulsief, explosief, aanvallen, inzetten, beginnen, starten, opgang komen, doen, boksen,
Gewoon Doen; anders doet een ander het…
Gewoon doen, anders trucdoet een ander het, vlag, robert pennekamp, quote, tip, beginnen, impulsief, explosief, aanvallen, inzetten, beginnen, starten, opgang komen, doen,
Gewoon doen… Anders doet een ander het