Brainstorm Workshop

Met een Brainstorm Workshop leer je van alles over creatief denken en brainstormen. Tips, trucs, de basis van het brainstormen, wat er fout kan gaan, wat wel werkt, wat niet werkt… Hoe formuleer je een goede probleemstelling? Hoe breng je het proces van ideeën verzinnen op gang? Kortom allemaal belangrijke dingen die we behandelen in deze leerzame workshop. We gaan ook meteen aan de slag. Je kan er weer fris tegenaan. Aan het eind ga je met vol goede ideeën naar huis.

WORKSHOPS CREATIEF DENKEN, BRAINSTORMEN

Nieuwe ideeën opdoen? Zie het als een energie boost of een manier om nieuwe ideeën op te doen. Feedback, nieuwe mogelijkheden en inspiratie, een leuke manier, frisse kijk en energiek.

– brainstormen: hoe, wat, waar, waarom, wanneer, waarmee, hoezo ?
– de regels van het brainstormen; de do’s en de don’ts… 
– tips, trucs en valkuilen
– opstellen van een probleemstelling en randvoorwaarden
– de klassieke brainstormmethode
– meteen oefenen in brainstormen aan de hand van wat leuke creatieve opdrachten


INCOMPANY BRAINSTORMSESSIE OF BRAINSTORM WORKSHOP:

De meeste brainstorm workshops maken we op maat. U komt met een probleem, een case, een uitdaging, een thema, een onderwerp, vraag of probleemstelling. Wij bekijken welke methoden en technieken van brainstormen daarbij het makkelijkst gebruikt kunnen worden om tot een goed resultaat te komen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers, de lokatie (reistijd, reiskosten), hoe lang wilt u de workshop, maken we een prijsopgave. We maken de workshop op maat. Zijn het mensen die al vaker gebrainstormd hebben, kennen ze elkaar, of juist niet. De volgende onderdelen zijn optioneel:

een interactieve powerpoint presentatie, met leuke creatieve oefeningen (1 tot 2 uur)

het oefenen met verschillende brainstorm methodes (1 of meerdere uren)

oefenen in brainstormen met een groep, de rolverdeling, etcetera…

het oefenen om een brainstorm proces te begeleiden (facilitator)


HET BRAINSTORMSPEL SPELEN: 
EEN SPEELSE MANIER OM SERIEUZE PROBLEMEN OP TE LOSSEN

Om zoveel mogelijk ideeën te krijgen kan je het brainstorm spel spelen. Het brainstorm spel is een speelse manier om een serieus probleem op te lossen. Het werkt onder andere met veel nieuwe invalshoeken. Ik kom langs om het spel met u te spelen en om het uit te leggen. Het spel is niet in de winkel te verkrijgen en is niet het brainstormspel zoals kaartspel verkrijgbaar in de boekenwinkel. Het echte brainstormspel is uitgebreider en veel omvattender.

actie, reactie, actie, voordeel, voordelen, nadelen, reageren, brainstorm, brainstormsessie, nu, brainstorm methode, actie methode, doen, gewoon doen, anders, verandering, brainstormbureau,
Act Now, Press the button !!!