wild, wilder, gek, raar, maf, idioot, gek, raar, vreemd, wildste, idee, lachen, fase, stimulering, brainstormen, brainstorming, brainstorm methode, selectie,

Wildste idee

Het Wildste idee is een stimuleringsfase in het brainstormen. Gekke, rare, maffe, idiote, vreemde, weirde ideeën. Bedoeld om de brainstorm weer op gang te brengen als de ideeën fase is opgedroogd. Lachen is een manier om de brainstorm weer op gang te brengen. Daarnaast hebben we nog allerlei andere invalshoeken bedacht om meer ideeën te generen als de brainstorm niet meer vloeiend verloopt en de ideeën stroom is opgedroogd.

wild, wilder, gek, raar, maf, idioot, gek, raar, vreemd, wildste, idee, lachen, fase, stimulering, brainstormen, brainstorming, brainstorm methode, selectie,
Het wildste idee, stimuleringsfase in debrainstorm

Lachen werkt

Ergens om lachen werkt. Het brengt de creativiteit stroom op gang. Het haalt de druk van het in “problemen oplossen” denken weg. Het stimuleert weer een andere manier van denken. Soms kan deze fase juist helpen om later tot het juiste idee te komen.

Andere invalshoeken om te brainstormen

Wij hebben nog tal van andere invalshoeken bedacht om de ideeën stroom weer op gang te brengen. Dat doen we onder andere met het spelen van het Brainstorm spel. Meer info over het Brainstorm spel vindt u hier. Het is niet in de winkel te verkrijgen en in te zetten als brainstorm methode om op een speelse manier serieuze problemen op te lossen.

Ook te vergelijken met….

Ook wordt de fase van het brainstormen van “het wildste idee” ook wel eens de creative fase genoemd, of de fase van de “dromer” als bij de DISNEY methode.