geheim, geheimen, brainstormen, methode, gewoon, doen, tips, trucs, flow, inval, alles, oordeel, moeilijkste, klamme handen, kromme tenen,

Geheimen

Hier zijn ze, de geheimen. Brainstormen is een methode om weer tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. Het is ook belangrijk dat je eigen flow en creatieve kracht op gang komt. Een interessant proces om te kijken wat er allemaal uit voort komt. Iets dat je altijd kan gebruiken. Overal. Altijd. Het grote geheim. Hoe kan je het vergroten?

geheim, geheimen, brainstormen, methode, gewoon, doen, tips, trucs, flow, inval, alles, oordeel, moeilijkste, klamme handen, kromme tenen,
Dit is wat je moet weten. Geheimen van het brainstormen.
geheim, geheimen, brainstormen, methode, gewoon, doen, tips, trucs, flow, inval, alles, oordeel, moeilijkste, klamme handen, kromme tenen,
Geheimen van het brainstormen
tips, trucs, geheim, geheimen, brainstormen, methode, gewoon, doen, tips, trucs, flow, inval, alles, oordeel, moeilijkste, klamme handen, kromme tenen
Tips bij het Brainstormen

Inspiratie, associatie, improvisatie en experiment

Door inspiratie, associatie, improvisatie, experiment, veel oefenen in brainstormen wordt de creativiteit verhoogd. Dan kan er van alles gebeuren. Het is net een zoektocht. Je begint ergens maar je weet niet waar je uitkomt. Onderweg kom je van alles tegen en dat maakt het soms nog spannender. Of leuker. Vergelijk het als een berg waar je tegen op kijkt, Je kan niet zien wat er zich achter de berg is.

Of brengt je weer op een volgend idee. Ook dan is het weer een stap in de volgende richting, goed of fout? Altijd is alles goed, wat je bedenkt. Zelfs al is het hetzelfde een herhaling. Ook het oordeel op je eigen idee moet je uitstellen. Doe het gewoon. En kijk waar je uitkomt.

En als het verkeerd gaat?

Dan begin je gewoon weer opnieuw. Dat is heel jammer als het niet lukt, of goed voelt of stroomt. Misschien is het niet het juiste moment. Maar als je bij de pakken neer gaat zitten, gebeurt er ook niks. Gewoon doen, gewoon doorgaan. Ook fouten maken, mag.

Lekker fouten maken

Gewoon doen. En ook fouten maken mag. Dat zijn de tips en trucs. Hoe kom je tot die ene lumineuze inval ? Door alle verkeerde foute ideeën, kan je opeens op het juiste goede idee komen. Ook dat is ontstaan in de flow. Door fouten mogen maken, door mislukkingen, is er ruimte om tot een geweldige inval te komen.

Het moeilijkste bij brainstormen

door knikkende knieën, door afgaan, door klamme handen, door kromme tenen. En dat is vervelend en moeilijk. Mensen hebben altijd een oordeel op zich zelf en op elkaar. Dat is vervelend, dat is naar, dat is niet leuk. Vooral in een groep “afgaan” is zo ongeveer het ergste voor veel mensen. Want wat gaan ze wel niet over je denken. Jij bent de eerste die ontslagen wordt met je domme ideeën Het is kwetsbaar. Het is eng. Het is een stap in het diepe. Geen respect. Brainstormen zonder oordeel, het oordeel uitstellen is het moeilijkste dat er is. Ik denk dat dat wel het moeilijkste is van het brainstormen. Is daar wat aan te doen? Ja!