i don't give a shit, fake, fake reality, shit, text, brain, brains, brainstorm, symbool, karton, maak mij geen reet uit, geen ene reet

Maakt mij geen reet uit

Het maakt mij geen reet uit. Dat hoor ik vaak denken. Er is zoveel om je druk om te maken. Er is zoveel om over te brainstormen. Maar eigenlijk maakt het me wel heel veel uit, waar we over brainstormen en hoe. Dat het ergens om gaat. Daarom wellicht deze reactie.

Waarom zou je? Waarom zou je niet?

Waarom zou je? Wat schiet je er mee op? What is in it for me? Allemaal vragen die vanuit het ik-perspectief gesteld worden. Tijd is geld, energie is beperkt. Kunnen we het is een keer omkeren? Juist iets doen wat niks oplevert. Zomaar, Niks doen. Kijken wat er dan gaat gebeuren. Niks moet, juist als het moet is er druk op. Dat blokkeert… Dus dan toch maar beter, gewoon brainstormen, als moment. Omdat het leuk is en energie geeft. Niet wachten tot het moet of dat het te laat is…

i don't give a shit, fake, fake reality, shit, text, brain, brains, brainstorm, symbool, karton, maak mij geen reet uit, geen ene reet
I do’t give a shit, pak om te brainstormen, Robert Pennekamp, 2023, Amsterdam

Van een kale kip kun je niet plukken

Ik heb toch niks te verliezen. Van een kale kip kun je niet plukken. Anders had ik toch maar op de bank gezeten. Wie weet wat dat opbrengt, wat voor zinnige gesprekken dat oplevert. Of kunnen onzinnige verhalen heel leuk, plezierig zijn en energie geven, of iets bewerkstelligen, wat je van tevoren niet had kunnen bedenken.

Doe dat dan maar of toch niet ?…

Inderdaad doe maar eens wat anders. Twijfelen doen we allemaal wel eens. Of misschien heb je daar niks mee, ben jij meer de persoon van knopen doorhakken, champagne. Probleem opgelost en dan maar meteen verder naar het volgende probleem… Probeer het in ieder geval eens . Of misschien is dit ook een idee

brainstormen, brainstorm, brainstormbureau, brainstormsessie, training, coach, masterclass, brainstorm spel, hemel, droom, geluk, best, beter, goed, mooi, waanzinnig, geweldig,
Tijd voor een brainstorm, …. Robert Pennekamp, 2022

Gepubliceerd door

brainstorm

Robert Pennekamp; Creatief Director Brainstormbureau