Afmaakplaat

Het begint met een oefening. Brainstormen over de Afmaakplaat. Wat is een Afmaakplaat? Dat is een kleurplaat of tekening die je kan afmaken. Je kan er wat bij tekenen, erbij schrijven of in kleuren.

Verzin maar wat

Verzin maar wat. Afmaken die plaat. Probeer er maar wat anders van te maken. Kan er een tekst bij ? Je mag er wat bij tekenen. Of het inkleuren. Of afmaken. En het mag fout gaan of mislukken. De bedoeling is dat de fantasie gaat werken. Stel je krijgt meer platen. In welke volgorde ga je ze leggen? Of een andere opdracht… Wat kan je nog meer met die platen doen? Wat wordt het verhaal? Wat ga je verzinnen? Start je met een idee, of komt dat terwijl je bezig bent?

Fouten maken mag

En als het fout gaat? Wil je graag een gum? Doe je de kleurplaat dan weg? Wat is fout? Probeer je eigen oordeel uit te stellen. Denk niet in goed en fout. Geen idee wat je gaat maken. Het is een vorm van associatie als je meer platen krijgt. Het is een test. Zie je ergens een sexy model in? Of is het helemaal niet sexy om daarover te brainstormen. Deze brainstorm begint dus met een soort van kleurplaat. Dat heeft ook associaties met de kleutertijd. Maar misschien ook glamour, miljoen, geluk, droom, plezier. Ik weet het niet

Streetart van cartoon tot strip

De afmaakplaten zijn gemaakt door Robert Pennekamp. Deels gevonden bij het CBK. Maar allemaal met een extra laag er overheen. Een soort van cartoon of strip kan er ontstaan. Streefart van Robert Pennekamp.

Gepubliceerd door

brainstorm

Robert Pennekamp; Creatief Director Brainstormbureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *