Mac-O-Bert 17 from Robert Pennekamp on Vimeo.

WORKSHOPS CREATIEF DENKEN, BRAINSTORMEN


Meer in contact komen je eigen creativiteit. Je gaat geheel fris en opgeladen weer verder. Zie het als een energie boost. Je krijgt feedback, je ziet nieuwe mogelijkheden en je krijgt er weer zin in.

WORKSHOP BRAINSTORMEN: METHODEN, TECHNIEKEN, TIPS EN TRUCS


Vaak zijn er creatievere oplossingen nodig. Want je kan zelf wel van alles bedenken, maar wat is er nog meer mogelijk ? Hoe kan het beter... Het kan er anders... Anders dan platgetreden wegen. Dat kan door meer te leren over creatief denken en brainstormen !

- brainstormen: hoe, wat, waar, waarom, wanneer, waarmee, hoezo
- de regels van het brainstormen; de do's en de don'ts
- tips, trucs en valkuilen
- opstellen van een probleemstelling en randvoorwaarden
- brainstormen met de klassieke brainstormmethode
- brainstormen met als uitgangspunt je eigen probleemstelling/uitdaging
- samen met de andere mensen uit de groep.


HET BRAINSTORMSPEL SPELEN: SPEELSE MANIER OM SERIEUZE PROBLEMEN OP TE LOSSEN

Om zoveel mogelijk ideeën te krijgen is het aan te raden om eens het brainstormspel te spelen. Het brainstormspel is een speelse manier om serieuze problemen op te lossen. Het Brainstormspel is door de jaren heen ontwikkeld door het Brainstormbureau. Nergens te koop, en door velen geprobeerd na te maken, (als een soort kaartspel zag ik het al in de handel verschijnen...), maar dat werkt natuurlijk niet zoals het enige echte brainstormspel. Het geeft veel nieuwe invalshoeken. Het zet je op het verkeerde been, geeft inzichten, laat je anders kijken, geeft dingen aan waar je niet aan gedacht had. En bovenal, het is een leuke energieke geweldige manier om te brainstormen.


INCOMPANY BRAINSTORMSESSIE OF BRAINSTORM WORKSHOP:

De meeste brainstorm workshops maken we op maat. U komt met een thema, een onderwerp, een uitdaging of een vraagstelling. Wij bekijken welke methoden en technieken van brainstormen daarbij het meest geschikt zijn om te behandelen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers, de lokatie, de tijdsduur, het doel en uw verdere wensen maken wij de workshop op maat. Onderdeel kan zijn een interactieve powerpoint presentatie, het begeleiden van het brainstormproces en oefenen in brainstormen of het oefenenen in een brainstormproces te begeleiden (de functie van facilitator).

Bij groepen en incompany trainingen maken we graag voor u vooraf een offerte (de prijs is afhankelijk van de groepsgrootte, voorbereiding, reiskosten en reistijd).